Drie in de rij, koffie erbij?

‘Drie in de rij, kassa erbij.’ Dat is de belofte of slogan zoals we hem kennen. Hij prijkt op opvallende borden boven de kassa’s van verschillende supermarkten. Maar wordt deze belofte ook echt waargemaakt? Of blijft het slechts een loze zin? Hier is alles eigenlijk wel over gezegd. Iedereen weet namelijk dat het vaker voorkomt dat je juist moet wachten als er drie mensen in de kassarij staan dan dat het personeel van de desbetreffende supermarkt in actie komt en snel een extra kassa opent. Deze gang van zaken wekt veel ergernis op en die ergernis wordt nog heviger door het vrolijk gekleurde bord boven je hoofd met daarop de loze belofte in kwestie.

Als antwoord op deze problematiek hebben we alweer lang geleden de introductie van de supersnelle ‘mandjeskassa’ gezien. Een Finse supermarkt heeft nu echter naast de reguliere kassa’s én de mandjeskassa, ook een speciale ‘ouderen kassa’. Deze kassa is er voor iedereen die wat ouder is of slecht ter been of beide tegelijk of gewoon voor iedereen die wil genieten van een rustige shopervaring. De speciale kassarij speelt in op de trend dat we dingen graag wat rustiger aan willen doen en het opgejaagde gevoel dat je kan bekruipen wanneer je rond spitsuur bij de kassa probeert je boodschappen in recordtijd netjes in je boodschappentas te krijgen.

Enfin, misschien is het iets waar ook de Nederlandse supermarktketens eens over na zouden kunnen denken. De slogan is in ieder geval alvast bedacht. “Drie in de rij, koffie erbij?”

Bron: http://www.springwise.com/retail/at-finnish-grocery-stores-slow-checkout-lane-elderly-disabled/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s