Waar leen jij je voor?

Bij de bakker hoor ik twee kennissen bijpraten terwijl het brood voor hen gesneden werd. Ze waren er snel uit: er is té veel dat niet meer goed werkt: vergunningen op het gemeentehuis, het call centre van de KPN, hun mannetje voor de verzekeringen, de banken, de politiek. Té groot, té commercieel, ongeinteresseerd, alles gaat nog om eigenbelang. De diagnose van de wereld was snel gesteld. Zelfs de bakker is gefuseerd met een andere, en zijn de bolletjes niet warm meer en soms ook nog ongezouten.

Ik vroeg me af wat voor werk ze deden. Ze leken me zelf werknemer van een groot bedrijf, of een overheidsinstantie. Het zou passen bij mijn verbazing over mensen die als klant goed weten wat het probleem is, maar op het moment dat ze klanten bedienen dat zijn vergeten. Mensen lijken dan hun waarnemingsvermogen, hun vermogen tot kritisch denken en hun verontwaardiging over misstanden te verliezen.

Wat nu als zij hun eigen diagnose ter harte zouden nemen? En zich niet meer zouden lenen om te doen waar ze zich over verontwaardigen? Wat als wij ons allemaal daar miet meer voor leenden? Nu al werken veel mensen (liever) niet voor een tabaksfabrikant of een grote vervuiler. Laten we gewoon een andere baan zoeken, waar wél goed, fijn, nuttig en hard gewerkt wordt in het belang van de klant (en misschien zelfs van de wereld)? Waar wél gepassioneerde mensen onze collega zijn. Dan waren er geen hamburgers van afvalvlees, geen kiloknallers, geen gebakken lucht, geen onpersoonlijke call centres, geen…. Want ze werden gewoonweg niet meer gemaakt.

Wat als we dat allemaal eens deden?

HIGHvalue helpt organisaties bijzonder te zijn voor hun klanten door hun proposities, interne organisatie en/of grondlag te vernieuwen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s