Oud ís nieuw: tegenstellingen bestaan niet

In een eerdere post pleitte ik ervoor dat organisaties Continu-Innovatie praktiseren. Mar door continu zonder compromis te vernieuwen in het belang van de klant zal het gaan voorkomen dat de bestaaande organisatie onder druk gezet wordt door de vermieuwingen: de iPad kanibaliseert op de iMac business. Ook betekent het dat de mensen, systemen en cultuur van een organisatie zowel de bestaande business moet optimaliseren (de iMac steeds beter maken) alsook nieuwe business successen moet maken. Het lijkt dan dat nieuw (iPad) oud (iMac) verstoort. Scott Anthony, in de HBR, schrijft in zijn post dan ook over verschillende conflicterende organiserende doctrines.

Ik ben het met Roger Martin in The Opposable Mind en Jeffrey Phillips in Relentless Innovation eens dat er geen verschillende doctrines kunnen en mogen zijn, omdat organisaties zowel de bestaande business excellent (efficient, effectief en affectief) moeten doen alsook moeten Continu-Innoveren.

Ik ga verder, de paradox bestáát niet. De sleutel tot het samenbrengen van de schijnbare tegenstelling tussen het organiseren van bestaande en vernieuwende business zit in het goed inzien en gebruiken van verschillende cruciale elementen bij innovatie. Eén daarvan is het merk. Organisaties kunnen hun merk zowel inspiratie laten zijn als randvoorwaarde, zowel expansie laten geven als bescheidenheid en eenvoud. Als organisaties daarin slagen, en dat kan, lossen ze de paradox op. En is Continu-Innovatie in één organisatie te realiseren.

HIGHvalue helpt organisaties bijzonder te zijn voor hun klanten door hun proposities, interne organisatie en/of organisatiegrondslag (merk) te vernieuwen.

We ontwikkelden daartoe een methode met een veelheid aan creatie-technieken die veel verder gaan dan het veelgebruikte maar weinig effectieve brainstormen. Daarbij zien we creatie en implementatie als één geheel, zodat succes een combinatie is van vernieuwende, haalbare ideeën met ingebouwde implementatie (draagvlak!).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s