“Het is de relatie, stupid”!

Annalize Humlen doet de kick off n deze post. Ze zegt terecht dat het waarom van merken moet veranderen. Haar aanleiding is de opkomst van social media. Ik zeg dat het de Grote Transitie is. Hagel noemt het van push naar pull, Stiglitz van product naar service, in de basis: van ik naar wij.

Marketeers vinden het lastig om social media te gebruiken, omdat de kern van social interactie het gesprek, luisteren, de relatie is. Marketeers zenden van oudsher, om mensen van hun gelijk te overtuigen, opdat dat ze kopen. Dat is ook de traditionele rol van marketing, verkopen. Ik, de marketeer wil jou iets verkopen, kijk eens hoe goed het is!
In en na de Transitie gaat het om wij. Waar wij elkaar vinden, begrijpen, aanvoelen. Onze relatie staat centraal. Heb je die, dan is de verkoop is een natuurlijk gevolg. Want natuurlijk koop je als je het helemaal met iemand eens bent. In en na de Grote Transitie denken markteers niet meer aan de verkoop, maar aan het elkaar vinden. En vertrouwen op een transactie. Het doel van marketing is niet langer overtuigen en verkopen, niet zo zeer aandeelhouderswaarde creeeren, en niet customer lifetime value maximaliseren. Het is partner zijn, van klant en maatschappij. Doe je dat goed, dan volgt de rest vanzelf.

Ik ben benieuwd of je er ook zo over denkt….

HIGHvalue helpt organisaties bijzonder te zijn voor hun klanten door hun proposities, interne organisatie vanuit organisatiegrondslag (merk) te vernieuwen.

Concreet ontwikkelen we samen met klanten hun merkstrategie (“dynamische merken”), nieuwe marktproposities (“product/dienstinnovatie”) en merkgedreven management (“360organiseren”). Onze aanpak is multidisciplinair, integraal en praktisch.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s