Jammer, jammer, jammer

Drijfzand
Te vaak kom ik tegen dat organisaties allerlei activiteiten ontplooien op een zwakke strategische basis: ze geven geld uit zonder een goed klantinzicht, zonder motiverende lange termijn visie, zonder intern commitment en zonder passie. Klanten en medewerkers ervaren een onsamenhangend en steeds verschillend aanbod. Resultaat is teleurstelling en frustratie en ook afhaken en desinteresse.

Zwabberen
Wat ook vaak voorkomt is dat organisaties hun fundament, eenmaal gemaakt, weer verlaten. Het wordt vervolgens een rommeltje. Discussies ontaarden intern. Er wordt gesproken over wat we moeten doen, niet hoe we het beste onze doelen bereiken. Meningen nemen het over van feiten en gefundeerde argumenten.

Ratio
Bijna altijd zijn mensen in organisaties uitsluitend bezig met het rationele, het functionele. Producten, maar ook communicatie, wordt grondig doorgesproken en beargumenteerd. Maar uit ons onderzoek blijkt dat loyaliteit van klanten en medewerkers juist ontstaat in het emotionele domein. Het gaat er dan niet om wat we doen, maar vooral hoe we het doen en waarom.

Managementspeak
Wat ik het meest jammer vind is als organisaties hun klantgerichte idealen verliezen en in technocratische platitudes en managementspeak vervallen. Ze ontberen de schoonheid – het gave van hun ideeën. Daarmee gaat de passie en de energie verloren. Trots verdampt. Klanten haken af.

Ideaal
Een écht gedeeld, ideaal tussen klant, medewerkers en organisatie praktisch vormgegeven in marktproposities en de interne organisatie geeft energie, passie, trots. De Telegraaf is verontwaardiging voor Hollanders en dat lees je, Volvo veiligheid voor je gezin en dat zit overal in de auto’s, Hubo helpt de hard-core klusser met personeel dat alles weet, en Allsecur weet de beste service te combineren met de laagste prijs.

HIGHvalue helpt organisaties bijzonder te zijn voor hun klanten door hun proposities, interne organisatie vanuit organisatiegrondslag (merk) te vernieuwen.

Concreet ontwikkelen we samen met klanten hun merkstrategie (“dynamische merken”), nieuwe marktproposities (“product/dienstinnovatie”) en merkgedreven management (“360organiseren”). Onze aanpak is multidisciplinair, integraal en praktisch.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s