Géén socio demo, please, we’re marketeers!

Axe doet het met mannen én vrouwen
Natuurlijk, zou je zeggen! Kijk eerst naar de prachtige bijlage in de Spits van vandaag. Niemand miste eerder de chaotische commercials, want Unilever besloot al eerder de doelgroep van het Axe merk uit te breiden met vrouwen.

Opmerkelijk?
Niet, natuurlijk. Want ook meiden willen succes hebben in versieren, of “the mating game” zoals Unilever dat noemt. Ik spreek van een “gedeeld ideaal” als merk en doelgroep beiden hetzelfde nastreven: en dat geldt voor Axe en de doelgroep: “spray more, get more”. Dat heeft niks te maken met man/vrouw, inkomen, etc.etc. Maar met een echt klantinzicht.

Marketeers zijn overspelig.
“Ja, natuurlijk”, zeggen marketeers, “duhuh”. Maar vraag ze op een onbewaakt ogenblik naar hun doelgroep en ze vallen terug in een oude gewoonte:”mannen en vrouwen van 25-45, inkomensklasse…”.

Niet vergeten: socio demo
Natuurlijk is het kennen van het socio demogafische profiel van de doelgroep nuttig. mediaconsumptie, stijl, onderwerpen van interesse etc. hangen daar mede van af. Maar het gaat om verrijking van het echte inzicht, het gedeeld ideaal.

Er is ruimte voor nuancering in de reacties. Ik ben benieuwd…

20120419-084717.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s