Merk de rolverdeling: Nutricia en Nutrilon

Samenmerken.
Wat is de reden dat Unilever een vlaggetje over de commercials van Andrelon en Calve laat vallen? Waarom is Nutrilon van Nutricia? En waarom heeft HP Intel inside? Merken (en dus organisaties, zie onder) kunnen elkaar helpen. Sterken helpen zwakken, betrouwbaren onbetrouwbaren, bekenden onbekenden. Door hun aanwezigheid, of hun expertise, of hun uniciteit. De Masterblenders waren nergens zonder hun DE, Senseo, en Coffeecompany. En soms helpt een merk om je te distantiëren: zoals de Rabobank van Freo.

Branding is strategie.
Het is natuurlijk vooral strategie. Organisatiestrategie. En daarmee Merkstrategie. Wanneer organisaties bepaalde oogmerken vaststellen, volgt er uitwerking in de merkstrategie. Als huismerken op het slagveld van A-merken dreigen te winnen wil Unilever zijn A-merken tot een front samenballen. Als de Rabobank de grote markt van consumptief krediet niet kan of wil missen, maar ook het eigen betrouwbare merk daaraan niet wil verkwanselen, dan brengt een apart merk uitkomst.

Merken zijn kracht. Zwakke merken sneuvelen.
Wanneer merken verzwakken verdwijnen ze. En nemen de sterke merken hun business over. Net zoals zwakke organisatieonderdelen overgeleverd zijn aan het grote geheel. Zelfs sterke merken , zoals de Postbank, sneuvelen als ze niet sterk genoeg ten opzichte van hun “moedermerk”(bv ING) staan.

Grote merken kunnen hun kleine merken gebruiken.
Ook grote organisateis staan onder druk. Achmea’s merken blijven. KPN’s merken ook. Terugkerende eerder geschrapte Unilever merken (Zeeuws Meisje) zijn het begin van de trend die er wel eens toe zou kunnen leiden dat de Postbank weer terugkeert. Dus, organisaties wiens merk nu op schrappen staat, houd vol! En koester je nauwe relatie met de klant, je unieke, mogelijk lokale, binding met de consument, je kennis en kunde. Want als je goed bent in wat je doet komt je tijd weer snel! Alleen, of als ondersteuning.

Sterke Merken.
Een merk is alleen levensvatbaar als het een sterk merk is. Sterke merken zijn winstgevender, dus investeren in een merk levert ook resultaat op. Dat kan alleen, als merk en organisatie, maar ook samen, ieder met een eigen rol. Maar altijd verankerd in de behoefte van de klant en met een excellente uitvoering van product en dienst.

HIGHvalue helpt organisaties bijzonder te zijn voor hun klanten door hun proposities en interne organisatie vanuit hun merk te vernieuwen.

Concreet ontwikkelen we samen met klanten hun merkstrategie (“dynamische merken”), nieuwe marktproposities (“product/dienstinnovatie”) en merkgedreven management (“360organiseren”). Onze aanpak is multidisciplinair, integraal en praktisch.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s