De Omwenteling

  
We leven in interessante tijden, of we het leuk vinden of niet. Onze kennis, en informatie neemt exponentieel toe. We weten meer, kunnen meer, en willen meer.
Veel daarvan heeft te maken met de enorme sprongen die we maken in technologisch opzicht. In de natuurkunde, de medische wetenschappen, de informatietechnologie. De digitalisering en het internet heeft vergaande impact. Denk aan beeldschermen overal, the Internet of Things, personal computing.
Beeld, stilstaand maar ook bewegend -video- beeld verandert leren, persoonlijke communicatie, entertainment. Niet alleen consumerend, maar ook producerend.
Daarnaast zijn de grenzen van de groei in zicht gekomen. Steeds grotere delen van de wereldbevolking zullen zonder enorme stappen in voedselproductie honger lijden. Alleen grote innovaties in het opwekken en gebruiken van energie zal onze ontwikkeling kunnen faciliteren. Zonder een menselijker denken in politiek en beleidsvorming dan vooral in economische termen zal de burger blijvend vervreemden.
Tegelijkertijd nemen we als mensen maar moeizaam afscheid van onze eisende, consumerende, profiterende positie.

De gevolgen zijn immens. De complexiteit van onze maatschappij, en markten, is totaal. De maakbaarheid en voorspelbaarheid ervan is slechts incidenteel, en op hele specifieke gebieden. Bewegingen van verandering en vernieuwing nemen toe in heftigheid, grootte, tempo (pc, duurzaamheid, het Nieuwe Werken, sociaal ondernemen). Het is ontegenzeggelijk dat de dingen niet alleen op een beperkt lokaal niveau maar ook zelfs op globaal niveau samenhangen. Waardoor, misschien tijdelijk, een hang naar lokalisering en vertrouwde kleinheid optreedt. Hoe het ook zij, het individu wordt empowered om te doen, te kiezen, te bepalen waar hij gaat.
Doordat deze verschillende ontwikkelingen nu samenvallen en elkaar beïnvloeden – versterken – is deze tijd er een van een revolutionaire omwenteling.

Organisaties moeten zich aanpassen aan de veranderende omgeving en bovenop vele oude vertrouwde, ook nieuwe eigenschappen ontwikkelen.
1. Sensitief. Waar iedereen alles kan verkiezen, zoekt men relaties met inlevende, menselijke, betrokken organisaties. Wederzijdse betrokkenheid ontstaat. Rationaliteit voor excellente producten wordt aangevuld met gevoeligheid van aantrekkelijke merken.
2. Adaptief. Groot of klein, organisaties staan in grote openheid naar klanten en maatschappij, ze zijn creatief (veranderende behoeften), zijn snel en wendbaar in de complexiteit van hun omgeving, kijken met nieuwsgierigheid en gretigheid naar buiten (serendipisch) op zoek naar kansen, hebben flexibele manieren van organiseren (netwerken, empowered teams, afwisselen van game/play, experimenteren). Producten en diensten worden ingekapseld door pro-actieve
3. Kwalitatief. Dynamisch is met rust door visie op lange termijn, en snel -iteratief- op de korte. Oplossingen worden holistisch.
4. Sociaal. Na overwegende rationaliteit en individualisering volgt elkaar willen helpen. Doelstellingen worden dromen van shared, thick value. zenden wordt interactie, conversatie en collaboratie. Egoïsme maakt plaats voor vormen van altruïsme.
5. Expressief. De omgeving is hyper. Organisaties zijn visueel, tastbaar. Ze maken gave, ontworpen opmerkelijkheid.
Er ontstaat een beeld van flux, waarin organisaties in flow alleen kunnen gedijen. Een andere wereld.

HIGHvalue helpt organisaties bijzonder te zijn voor hun klanten door hun proposities en interne organisatie vanuit hun merk (klantbelofte!) te vernieuwen.Concreet ontwikkelen we samen met klanten hun merkstrategie (“dynamische merken”), nieuwe marktproposities (“product/dienstinnovatie”) en merkgedreven management (“360organiseren”). Onze aanpak is multidisciplinair, integraal en praktisch.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s