ZZ MARKETING

“De termen marketing en merken hebben iets verkoperigs”, zei een collega van mij laatst. Wat ze zei is waar en terecht, en ook jammer. Marketeers hebben jarenlang mensen overtuigd om hun producten te kopen, en dat is goed gelukt. Maar het heeft een “verkoperige” nasmaak achter gelaten.

De moderne marketeers willen niemand meer met interruptiemarketing iets verkopen, maar met, bijvoorbeeld, content marketing er zijn voor de klant als hij ergens behoefte aan heeft. Klantgericht (eigenlijk nogal productgericht) wordt zo echt klantgericht (“klantgeinspireerd”)..

Deze omslag in denken maken is niet gemakkelijk. Het is een ander paradigma waar andere competenties nodig zijn. Empathie en inleven worden belangrijker, ten koste van assertiviteit en doelgerichtheid.

Krijgt de nieuwe marketing dan ook andere “tools”? Natuurlijk blijven de P’s de instrumenten van de marketing bestaan, omdat prijs en plaats etc. nog steeds “gedaan” moeten worden. Maar het perspectief op de P’s wordt anders. Ze zijn geen tools meer ten dienste van de verkoop, maar ten dienste van de klant. Het lijkt semantisch, maar het is een andere wereld.

Om te helpen introduceer ik (“tadaaah”) de Twee Marketing Z-en (zetten, het meervoud van zet). Ze zijn ZIN IN, en ZORG OVER. Het gaat erom vast te stellen in welke thema’s (interessegebieden, gebieden van aandacht) de klant Zin heeft of Zorg over heeft, binnen of rakend aan je business domein. bijv een zorgeloze oude dag, of meer specifiek in die periode kunnen reizen. Iets voor banken? Een carriere bouwen, iets voor Hogescholen?

Met de Z-en maken we klantgerichtheid praktisch.

HIGHvalue helpt organisaties bijzonder waardevol te zijn voor hun klanten door vanuit hun merk te vernieuwen.

Concreet verbinden we organisaties met hun klanten, vernieuwen we samen met organisaties hun merkstrategie, innoveren we marktproposities, ontwikkelen we internal branding games, en maken we unieke opleidingen.
Onze aanpak is multidisciplinair, integraal en praktisch.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s