Hockey en Muziek

Fatima zei deze week op RTL tv iets interessants, voor het begin van de wedstrijd van de Belgische dames tegen de Ieren. Omdat de Belgische ploeg genoeg had aan een gelijk spel (en iedere wedstrijd daarmee begint) bestond het gevaar dat ze niet “hun spelletje” zouden spelen, maar op een gegeven moment dat gelijkspel zouden gaan verdedigen. De mentale switch van “je eigen spel spelen” en de bereikte gelijke stand “verdedigen” kun hen wel eens parten spelen.

In een ontmoeting met een oud medewerker van een bekend orkest. Het orkest heeft een mind-set, door allerlei redenen en met allerlei kenmerken, dat zich richt op het behouden van de status quo. Met name de houding om vooral de (gedoemde) subsidies proberen te behouden leidt tot een verlamming van de organisatie. En het ergste: de essentie van het orkest, creatie, wordt daardoor aangetast.

Je bent dus in de aap gelogeerd wanneer je mind-set niet meer gericht is op het tot leven brengen van je passie en verandert naar het verdedigen van het behaalde resultaat. En het paradoxale is dat daarmee je resultaat, waar je zo op focuste, juist onder vuur komt te liggen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s