Organiseren? Het gaat ook om emotie.

Schermafbeelding 2015-06-23 om 11.49.39

We dachten even dat de mens vooral rationeel was. Maar velen, waar onder Kahneman, hebben ons overtuigd: ons gedrag is vooral gebaseerd op het irrationele: onze vooroordelen (bias), onze eigen manier van doen (heuristics), onze beleving.

“Duuh, zeggen de reclamemakers: wij verleiden mensen al jaren tot gedrag dat ze rationeel niet (moeten) willen. What’s new?”

Maar wanneer managers – leiders – hun organisatie aansturen, organiseren, overheerst hun rationaliteit. Ze denken, plannen, beslissen, monitoren. Maar als onze emotie ons gedrag vooral bepaalt, moet organiseren ook inspelen op de emoties van medewerkers. Wij ontwikkelden “management by branding”, een management aanpak en een serie tools die – naast de ratio – ook de emotie inzet om excellentie te organiseren.

Management by branding is gericht op betekenisvol organiseren. De impact die uw merk in de markt, de wereld wil hebben is inspiratiebron en leidraad voor de managementactiviteiten.

Management by branding is zo managen dat meetings “groots en meeslepend” worden, of klein maar fijn. Daarvoor maken we “meeting kits” die uw meetings effectiever, efficiënter maken doordat we state-of-the-art richtlijnen voor meetings gebruiken.  En die zo personaliseren voor uw organisatie – uw merk – dat de meetings ook affectiever worden: gericht op het tot stand brengen van uw merk. De kits verschillen per soort meeting, afhankelijk van de doelstelling van de meeting, en bevatten op uw organisatie en merk gepersonaliseerde materialen om (1) een excellent proces van de meeting (voorbereiding, agenda etc.) te realiseren, (2) de meeting een vorm te geven (omgeving bv. een café, activiteit bv. wandelen) die past bij merk en doel van de meeting, en om (3) het doel van de meeting en daarmee verbonden die van de organisatie met hoge kwaliteit te bereiken.

MBB is in bila’s “het grote verhaal” van de organisatie erbij halen, en zoeken naar de tranen in je ogen. We maken merkboekjes, werkboekjes, waarin je vragen aan jezelf stelt over het hoe en waarom van je werk en jezelf. Door deze vragen zelf te beantwoorden zijn gesprekken met anderen daardoor ook gemakkelijker. We organiseren live leerervaringen rond de bedoeling van het merk en de eigen rol daarin.

Leiderschap is niet alleen persoonlijk en situationeel: train uw leiders om volgens uw merk te leiden, en uw purpose tot realiteit te organiseren. Onze leiderschapstrainingen zijn hier op ingericht. Want MBB is steeds uw merkstrategie concreet een stap verder te brengen. Elk moment is een moment om uw merkbelofte waar te maken. Leiderschap wordt daarvoor steeds gevraagd.

Besluitvorming is een centrale functie van management. Wij bieden methoden om besluitvorming – met als einddoel de verwezenlijking van de merkstrategie – te verbeteren en managers daarop te trainen. Op een manier die bij uw merk past. Met snelle besluitvorming op tempo, of juist een reflectieve manier met lange termijn focus.  

Succes vergt goed plan. Welk proces gebruikt u om tot uw  plan/begroting/(merk)strategie te komen? Heeft u een serie formulieren die ingevuld moeten worden? Een hei-sessie en dan huiswerk? Wat onderhandeling tussendoor? Zodat u aan het einde van het jaar een document heeft dat klopt, maar niet echt waar is? Waar mensen mee akkoord gaan, maar geen echte commitment voor voelen? Wij maken voor u een strategisch proces waarvan uw identiteit afspat! Een begrotingsproces dat uw mensen motiveert!

Inzet en toewijding van medewerkers zijn een belangrijke basis voor succes. Welk gedrag beloont u – publiekelijk – en hoe precies? 
Organiseer met je hoofd, effectief en efficient, maar organiseer ook met je hart, affectief!

Zin om te brainen over management by branding? Geïnteresseerd in onze effectieve, efficiënte en affectieve “meeting kits” gevuld met de passie van uw organisatie? Zin om na te denken over merk-gedreven leiderschapstrainingen? “Signature” hei-sessies organiseren om uw merk te versterken? Inspirerende dag- of weekstart inrichten vanuit het merk? Bel Koos op 06-47314028.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s