The Shift In Beeld

  
The shift verandert de maatschappij, verandert markten. Welke mechanismes zijn er die de veranderingen veroorzaken? Hoe werken die in verschillende markten? En hoe maakt u gebruik van de veranderingen, creëert u nieuwe waarde?

Wij bestudeerden tientallen cases met winnaars en verliezers waarin the shift grote impact had. Wat doen Etsy, Uber, Kickstarter, LinkedIn precies? Wat en hoe vernietigen ze? Welke waarde creeren ze, en hoe? Welke business modellen sneuvelen, welke komen ervoor in de plaats? Hoe veranderen business domeinen? Uit deze cases destilleerden we drivers (de kracht die verandert: social networks faciliteren het delen van kennis) en gamechangers (de concrete verandering die plaats vindt, zoals massive open online courses ofwel MOOCs). De drivers zijn algemeen geldend, de gamechangers zijn specifiek voor een branche. Een ander gevolg van de driver kennis delen is “flipping the classroom”: studenten komen naar school voor hun huiswerk en doen de kennis thuis op.

Laten we eens gestructureerd en met concrete voorbeelden door al deze drivers en gamechangers heen lopen. Aan de hand van onze innovatiemethode ze goed begrijpen, en vast stellen of en wat ze in de eigen branche (gaan) betekenen. Dat kan in een één op één gesprek. Of in een gezelschap van bijvoorbeeld  – invitation only – MT en directieleden uit verschillende branches. Of met een groep denkers en doeners uit uw eigen organisatie.

Neem contact op met Koos Ris op 06-47314-28.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s