You Need A Brand-driven Innovation Strategy

Gary Pisano zegt in HBR “During my more than two decades studying and consulting for companies in a broad range of industries, I have found that firms rarely articulate strategies to align their innovation efforts with their business strategies.” Pisano pleit daarom voor een innovatiesyateem met processen en structuren die passen bij de business strategie.

Hij komt op een interessant model van innovatiestrategieën:

Het model rust op twee variabelen: innovatie binnen/buiten het bestaande businessmodel en binnen/buiten de bestaande technische competenties.

Pisano heeft gelijk, wat mij betreft. Ook ik vond dat ongeleide innovatie organisaties op het verkeerde pad kunnen zetten. En geleide op het juiste. Pisano’s Corning voorbeeld is passend. Maar ook 3M of AkzoNobel zouden er passen.

Wat Pisano – zoals zovelen – niet meeneemt in zijn artikel is de emotionele component van innovatie. Focus op tech of businessmodel is nuttig, maar moet in het teken staan van de passie, de purpose en de identiteit van de organisatie. Als innovaties daar niet bij passen gaat de implementatie fout, gaat de geloofwaardigheid en branding verloren. Laat Ikea geen innovaties implementeren die hun design voor de massa onbereikbaar maken. Laat Apple geen producten introduceren die ons aanzetten tot conformeren. Laat Alfa Romeo niet komen met nieuws dat geen elegantie en stijl uitstraalt.

Dus ja, zet een innovatiestrategie uit. Maak hem excellent en effectief volgens het model van Pisano. En maak hem affectief door te inspireren vanuit het merk.

Verder brainen over uw innovatiestrategie en hoe hij samenhangt met uw merk? Bel Koos Ris op 06-47314028.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s