Innovatie: Monuta digitaliseert medische acceptatie

Op AMweb: Monuta digitaliseert medische acceptatie. Door de volledig geautomatiseerde acceptatie laat Monuta zien hoe je de Customer Experience verbetert door een belangrijk touchpoint veel gemakkelijker te maken voor klanten. Een schoolvoorbeeld van “goed werk”, natuurlijk. Hans Voorn, Manager eBusiness bij concurrent Coöperatie Dela twittert:

Schermafbeelding 2015-08-31 om 11.20.41

Als (merk)strateeg interesseert het me hoe je nu tot zo’n innovatie komt. Het kan natuurlijk zijn dat Monuta haar Customer Experience vooral heeft willen optimaliseren, en persuasive design heeft willen toepassen. Wrijving wegnemen. Sales verbeteren. Maar Monuta geeft ook een voorbeeld van Marc Andreessen’s (weet u nog, van Netscape?) uitspraak “software is eating the world“. Want de software doet nu het werk waar voorheen een arts, een acceptant, een tussenpersoon druk mee was. Misschien is de aanleiding van Monuta’s verbeteringen wel deze driver of change geweest. Software is eating the world is een van de vele drivers van veranderingen in de wereld, in markten, en in de verzekeringsmarkt. Strategie is nu dan ook vaak digital strategy. 

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, ook in dienst/productontwikkeling en strategie. Of het nu persuasive design was, of digital drivers of change: vind de trigger die u tot grote hoogten stuwt. Zoals Monuta.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s